Tanssivat kengät

Seija Salomäki | 11.11.2014 14.53

Meidän Sally, 4v, tuli tässä kerran sirkusjumpasta, jaloissaan kirpparilta löytämäni valkoiset remmikengät. Kun ihmettelin, että onko sulla oikein juhlakengät, Sally valisti minua kertomalla, että nämä ovat tanssivat kengät. Ja toden totta olivat! Tai Sallyn jaloissa taitaa kaikki kengät olla tanssivaa sorttia. Kun vaan musiikkia kuuluu, neiti tanssahtelee mitä hienommin. Eikä aina tarvita edes musiikkia. Yhä enemmän se alkaa muistuttaa ylistystanssia ja kun tulee hengellistä musiikkia, hän joskus nostaa kädet pystyyn. Kunnia Jumalalle, kunnia Hänelle, jolle se kuuluu!

Ylistäminen on soveliasta, sanotaan Raamatussa. Joskus pienet lapset ylistävät Jeesusta aivan luonnostaan, ei siihen tarvitse kehottaa. Lapset ovat Jeesukselle hyvin rakkaita ja arvokkaita, ihan joka ainoa. Heidän rukouksensa kohoaa Jumalan valtaistuimeelle ihan varmasti. Kun kysyn Sallyn ja Jonahin rukousaiheita, ne ovat melkein aina pyyntö jonkun sairaan paranemisesta. Viimeaikoina Jonah on halunnut päästä käymään taivaassa. Ihania rukouksia! Ja Jumala kuulee.

"Katsokaa, ettette halveksu yhtäkään näistä pienistä; sillä minä sanon teille, että heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina minun Isäni kasvot, joka on taivaissa "  - Matt. 18:10

Kunpa me kaikki olisimme lasten kaltaisia. Lähellä Jumalaa. Kunpa osaisimme jutella Jeesukselle kuin ystävälle, niin kuin lapset. Aivan luonnostaan. Sellaista yhteyttä on vain pienillä lapsilla. Jeesus, anna se olla heillä aina. Älä anna tämän pahan maailman sitä viedä. Suo meidän oppia lapsilta ylistämisen salaisuus. Ei meidän tarvitse mennä sitä opiskeleman mihinkään seminaariin.

Nyt jos koskaan on ylistämisen aika. Vuoden pimein aika on käsillä ja maailma huokaa pahuuden otteessa. Ylistäminen on soveliasta. Ylistäminen on lyhin tie Jumalan läheisyyteen.