Avaa silmäsi

Seija Salomäki | 18.3.2013 11.00

Meidän kaksivuotiaalla ihanalla Salli- neidillämme on tapana ummistaa silmänsä, kun on tehnyt jotain luvatonta. Siinä hän keikistelee silmät viirulla, jos vaikka joku lelu on päättänyt jostain syystä käydä omenamehukylvyssä tai isonveljen legorakennelmat ovat kokeneet yllättävän romahtamisen. Kun on silmät kiinni, ei näe mitään. Eikä ainakaan sitä, mitä tuli tehtyä. Enhän se minä ollut!

Ja yleisestihän lapsilla on tapana luulla olevansa itse piilossa, kun on silmät kiinni. Lapsi puristaa tiukasti silmänsä kiinni ja luulee olevansa niin hyvässä piilossa, ettei kukaan löydä. Vaikka seisoisi keskellä valaistua huonetta. Kun itse ei näe mitään, ei tiedä olevansa paljastettu.

Lapset on lapsia ja oppivat aikanaan nämäkin lainalaisuudet. Mutta kuinka monet aikuiset ovat hengellisiä lapsia. Luulevat olevansa piilossa, vaikka ovat Jumalan silmien alla. Silmien, joilta mikään ei ole salassa. "Saattaako joku niin piiloon piiloutua, etten minä häntä näe? sanoo Herra. Enkö minä täytä taivasta ja maata? sanoo Herra" -Jer. 23: 24

Tänä päivänä näemme ympärillämme paljon pahaa ja pimeyttä. Sinä näet sen kyllä, vaikka et haluaisi. Täällä on niin paljon sortoa ja tuskaa. Viattomien kärsimystä ja vihaa, että pian tulemme aikaan, jolloin Jumala ei enää voi tätä enempää katsella. Hän lähettää Poikansa Jeesuksen hakemaan omansa pois pahuuden keskeltä ja kaikki muuttuu. Silmänräpäyksessä, nopeasti. Alkaa uusi vaihe, josta voit lukea Raamatustasi. Avaa silmäsi, ota opiksesi, että sinäkin pääsisit mukaan.

On syytä myös avata korvansa. Heristää ja puhdistaa kaikesta kuonasta, niin että kuulet. Jumalalla on aina virassa valtuuttamiaan profeettoja, joille ilmoittaa aikeensa. Ihmiset eivät vaan tahdo uskoa kuulemaansa. Niin on aina ollut. Jos luet Vanhaa Testamenttia, huomaat, kuinka hallitsijat palkkasivat omia ennustajiaan ennustamaan hyvää. Asioita, jotka olivat heille mieluisia. Mutta olivat täyttä valhetta. Ja samalla kieltäytyivät kuulemasta Jumalan profeettoja, jotka toivat sanan Herralta, joka aikanaan kävi toteen. Sama, jos sääennustaja kertoisi meille, että on tulossa kaunis sää. Vaikka hyvin tietäisi, että on tulossa myrsky. Hän ei silloin välittäisi, miten valmistautumattomien ihmisten kävisi, vaan hän haluaisi kertoa ihmisille hyviä uutisia ja saada heidät iloisiksi ja kiitollisiksi. Vaikka kaikki olisi valhetta, jolla on huonot seuraukset.

"Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin" - 2 Tim. 4: 3,4

Eräs Jumalan profeetta, nyt jo kirkkaudessa Herransa luona, oli David Wilkerson. Hänen tekstejään voit yhä lukea ja hänen puheitaan voit yhä kuunnella. Suosittelen. Eräs tärkeimmistä hänen kirjoistaan on Näky- kirja. Sen ennustuksista useat ovat jo täyttyneet. Ja uusimmat "Jumalan rakastetut" ja "Isän sydän" antavat ohjeita ja lohdutusta tämän päivän kristityille täällä vaikeassa ajassa. "Ne, jotka viettävät aikaa Jeesuksen kanssa eivät voi saada Hänestä kyllikseen. Heidän sydämensä janoaa jatkuvasti saada tuntea Mestari paremmin ja päästä lähemmäs Häntä, ja maailma näkee sen!" - David Wilkerson

Hakeudu sinäkin lähelle Jeesusta, niin silmäsi näkevät ja korvasi kuulevat. Et usko enää valheeseen vaan haluat totuuden. Et luota sokeaan taluttajaan, vaan kaipauksesi on Hyvä Paimen, joka vie perille. Et enää tyydy korvikkeisiin. Tahdot parasta, vaikka maailma olisi toista mieltä. Olkoon alkanut vuosi löytöjen vuosi. Silmiesi ja korviesi löytymisen vuosi. Temmatkoon Jeesus sinut pimeän kuilun reunalta, ettet hukkaan putoaisi. Jeesus siunatkoon sinua tämän vuoden, 2013, koko matkan!