Täpa mua

Seija Salomäki | 28.3.2013 15.00

Salli, 2v, on löytänyt ihmeellisiä sanoja ja ilmaisuja. Kaksikielisessä perheessä on vähän vaikeampi oppia puheenilmaisu kuin tavallisessa perheessä. Menee hetki aikaa, ennen kuin vanhemmatkaan huomaavat, mitä kummalliset sanat tarkoittavat. Yksi on tämä " Täpa mua". Mutta kun Salli muutaman kerran on huutanut tai vaan kuiskannut nämä sanat milloin mistäkin kiipelistä, milloin putoamaisillaan jostakin tai jäätyään jumiin johonkin, vanhemmat viimein oivalsivat sanojen merkityksen. " Täpa mua, äiti " , " Auta mua, äiti "

Olemme Pääsiäisen kynnyksellä. Pääsiäisen, jolloin kaikkien aikojen suurin Auttaja ja Pelastaja, teki sen, minkä Hänen Isänsä Hänelle tehtäväksi antoi. Hän, ainoa synnitön. Hän, puhtain kaikista, suostui kiinniotettavaksi, ristiinnaulittavaksi. Kuolemaan kaikkein häpeämäisimmällä tavalla, jotta meillä olisi elämä ja tulevaisuus. Jotta meidän elämällämme olisi tarkoitus.

Jeesus, niin joulun kuin pääsiäisenkin sankari, teki sen meidän tähtemme sekä täyttääkseen Isän tahdon. Hän haluaa, että jokainen meistä tulisi Hänen luokseen ja ymmärtäisi Hänen työnsä merkityksen. Että kertoisimme Hänelle tarvitsevamme Häntä. Mitään estettä ei ole, ei mitään niin pahaa tekoa tunnollamme, ettemmekö voisi Häntä avuksemme huutaa; " Täpa mua, Jeesus, täpa mua! "

Jeesus ei jäänyt hautaansa, vaan nousi ylös niin kuin oli luvannutkin. Raamatussa kerrotaan, kuinka " Hän toisenmuotoisena ilmestyi kahdelle heistä " - Mark. 16: 12
Jeesus ilmestyi kahdelle opetuslapselleen, jotka murheissaan kulkivat kohti Emmauksen kylää. Pettyneinä siitä, että luulivat Jeesuksen iäksi menneen. Hänen, jonka he toivoivat lunastavan Israelin. Ja Raamattu kertoo, että " Heidän silmänsä olivat pimitetyt, niin että he eivät tunteneet häntä "- Luuk. 24: 16
Mekin voimme vaeltaa tietämme murheellisena, luullen ettei meistä kukaan välitä. Ettei kukaan voi meitä kuulla eikä auttaa. Vaikka itse Jumala kulkee vierellämme hiljaa, ehkä toisenmuotoisena kuin ajattelemme. Vain odottaen, saisi avata pimitetyt silmämme näkemään ja kuiskaamaan; " Auta, Jeesus! "

Jeesus on ylösnoussut! Siunattua Pääsiäistä!