Jumalan pelko

Seija Salomäki | 1.7.2013 8.00

" Meidän tulee peljätä ja rakastaa Jumalaa .. " Luulempa, että aika moni meistä on lukenut nuo sanat. Kansakoulussa ainakin piti kymmenen käskyä päntätä päähän hyvin tarkasti. Tänä päivänä tästä ei taida olla mitään jäljellä. Ihmeekseni olen huomannut, seuratessani nuorten vanhempien keskustelupalstoja, kuinka ankarasti he vastustavat kristillistä opetusta päiväkodissa ja koulussa. Jumalasta ei saa puhua ja Jeesusta ei saa edes mainita. Hyväksytään kaikki muu, mutta Jeesuksessa menee raja. Ei kai sitä nyt ihan kaikkea voi suvaita. Ehkäpä siksi Jumalan pelko on kadonnut rakkaassa Suomessamme. Ja seuraukset valitettavasti näkyvät.

Miten peljätä ja rakastaa Jumalaa pitää ymmärtää ? En ole mikään opettaja, mutta Jumala haluaa vastaanottaa meiltä näitä molempia, keskenään toistensa vastakohtia. Jumala ansaitsee meidän rakkautemme. Hän on ensin rakastanut meitä ja uhrannut itsensä lihaan tulleena Poikana, Jeesuksena, kuolemaan meidän takiamme. Mitään niin suurta uhrausta ei kukaan voi toisen edestä tehdä.

Jumalan pelkääminen ei ole samaa kuin joutuisit pelätä maallista isääsi. Jotkut joutuvat elämään lapsuutensa ankaran isänsä pelossa. Joka on arvaamaton, väkivaltainen, tunteeton ja vaikka mitä. Taivaallinen Isämme ei ole epäoikeudenmukainen, vaan ehdottoman oikeudenmukainen ja rakastava kaikessa. Kun meitä kehoitetaan pelkäämään Jumalaa, meitä kehoitetaan ottamaan Hänen sanansa vakavasti. Kuuntelemaan Häntä ja noudattamaan Hänen käskyjään. Jumala on kaikkivaltias. Hän omistaa ylimmän tiedon, päätäntävallan ja viisauden. Häntä seuraamalla ei voi mennä harhaan. Jeesukselle luovutettu elämä päättyy hyvin, miksi sitten emme kunnioittaisi Jumalan lakeja?

" Hän johdattaa nöyriä oikein, hän opettaa nöyrille tiensä. Kaikki Herran polut ovat armo ja totuus niille, jotka pitävät hänen liittonsa ja todistuksensa. Nimesi tähden, Herra, anna anteeksi minun syntivelkani, sillä se on suuri. Kuka on se mies, joka Herraa pelkää- sen Hän neuvoo tielle, joka hänen on valittava. Hänen sielunsa saa nauttia hyvää, ja hänen jälkeläisensä perivät maan. Herran neuvo on tunnettu niille, jotka häntä pelkäävät, ja hän ilmoittaa heille liittonsa Minun silmäni katsovat alati Herraan, sillä Hän päästää minun jalkani verkosta"
Ps. 25: 9- 15

Ihmiset haluavat itse päättää, mitä uskovat ja kehen uskovat. Mutta todellinen vapaus on siinä, että elämäsi on Jumalan käsissä. Luovutat itsesi ja myös tahtosi Hänelle, joka ei voi erehtyä. Jos pelkäät Herraa, sinun ei tarvitse pelätä mitään muuta elämässäsi. Sillä pelko maailmassa lisääntyy kaiken aikaa, sen kertoo Raamattu, Jumalan sana. Ellet pane toivoasi Jumalaan, sananmukaisesti kuolet pelosta. " Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät. " Luuk. 21: 25, 26. " Herran pelko on elämän lähde kuoleman paulan välttämiseksi" - Snl. 14: 27

Miten turvallista onkaan omistaa Isä, joka on suurin ja vahvin. Silloin sydämessäni ei ole pelkoa, vaan saan uskoa, että kaikki lopulta päättyy minun parhaakseni. " Sillä te ette ole saaneet orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden hengen, jossa me huudamme; Abba, Isä! "

" Kun me siis tiedämme, mitä Herran pelko on, niin me koetamme saada ihmiset uskomaan, mutta Jumala kyllä meidät tuntee; ja minä toivon että tekin omissatunnoissanne meidät tunnette." - Paavalin kirje korinttolaisille 5: 11.