Pidä, mitä sinulla on

Seija Salomäki | 19.9.2013 11.00

Oletko sinä pelannut Afrikan tähteä? Minäkin olin jo miltei unohtanut, mutta lapsenlapsen kanssa sain kaivaa säännöt muistini kätköistä. Ja kyllä vähän piti opetella uudestaan. Siinä pelissähän pelaajat yrittävät löytää pelilaudan ( joka on Afrikan kartta ) ympyröistä Afrikan tähden, joka on kaikkein arvokkain. Sen lisäksi sinne on piilotettu muita jalokiviä. Ne ovat arvokkaita, mutta eivät niin arvokkaita kuin Afrikan tähti. Muilla timanteilla ja jalokivillä on kullakin oma rahallinen arvonsa, mutta Afrikan tähdelle ei ole määrätty mitään summaa. Se on korvaamaton. Siellä on myös tyhjiä pelimerkkejä sekä rosvoja, jotka vievät kaiken siihenastisen saaliin taivaan tuuliin. Ja vielä hevosenkenkiä, joilla on myös tärkeä osuutensa pelissä. Tarkoitus on, että se, joka löytää Tähden, kiiruhtaa nopeasti takaisin lähtöpaikkaan. Ja voittaa, jos on siellä ensimmäisenä.
No, Joonan kanssa siis pelattiin. Ja niin kävi, että hän löysi Tähden. Ja vielä hyvin pelin alussa jo. Mutta, mutta! Joona ei malttanutkaan kiiruhtaa aarteensa kanssa kotiruutuun, vaan alkoi etsiä toisia timantteja ja jalokiviä. Ja kaiken lisäksi päätti matkustaa Afrikan eteläisimpään kohtaan, josta saisi ylimääräistä rahaa. Joona jatkoi matkaansa, kun minä satuinkin löytää hevosenkengän. Sen jälkeen kun joku on jo löytänyt Tähden, pelissä on mahdollisuus voittaa, jos löytää hevosenkengän ja ehtii ensimmäisenä kotiin. Ja niin siinä kävi, että juuri ja juuri ehdin ennen poikaa, ja voitin! Joona halusi enemmän ja enemmän timantteja, vaikka oli jo löytänyt kaikkein arvokkaimman. Ja jatkoi seikkailuaan senkin uhalla, että missä tahansa ympyrässä saattoi vaania rosvo, joka veisi kaiken. Joona otti riskin- ja hävisi!

Raamatussa sanotaan; " Minä tulen pian. Pidä kiinni siitä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi kruunuasi "
( Ilm.3: 11 )

Osaatko sinä etsiä kaikkein arvokkainta, vai tyydytkö kopioihin? Tyydytkö pelkkään rihkamaan, joka kerran ruostuu ja tuleen heitetään? Olipa se sinulle kuinka tärkeä tahansa. Raamattu, Jumalan sana, kehottaa etsimään Hänen tuntemistaan niin kuin hopeaa tai niin kuin aarretta. Se aarre on yhtä kuin Jeesus. Hänet kun löydämme, saamme kaikkein arvokkaimman. Hän kuljettaa sinut kerran kotipesään, Taivaan kotiin Isän luokse. Kun Hänet löydämme, kaikki muu kalpenee siinä rinnalla. Hänen mukanaan saamme kaiken, mitä tarvitsemme, kunhan kuuntelemme ja tottelemme Häntä. Ja tulemme huomaamaan entisten aarteidemme arvottomuuden. Pelkkää roskaa ovat. Kun saamme uskossa ottaa Hänet Pelastajanamme vastaan, olemme rikkaita Valtakunnan perillisiä, Kuninkaan poikia ja tyttäriä. Vaikka maalliset pankkitilimme näyttäisivät pelkkää nollaa.

" Myykää, mitä teillä on, ja antakaa almuja. Hankkikaa itsellenne kulumattomat kukkarot, ehtymätön aarre taivaisiin, mihin ei varas ulotu ja missä koi ei turmele. Missä on teidän aarteenne, siellä on myös sydämenne. ( Luuk. 12: 33,34 )