Vai ei Jumala paranna

Seija Salomäki | 21.3.2014 9.00

Lyhyen elämänsä aikana, jonka Jeesus eli maan päällä, Hän teki lukemattomia ihmeitä. Niin paljon niitä oli, että Raamatussa sanotaan, että jos ne kaikki olisi kirjoitettu muistiin, ne kirjat eivät mahtuisi koko maailmaan ( Joh.21:25) Ja silti Jeesuksen näkyvä toiminnan aika kesti vain muutaman vuoden. Tiedämme Jeesuksen syntymän. Ja sen, kun Hän oli 12- vuotiaana temppelissä. Mutta seuraavaksi saammekin lukea siitä, kun Jeesus oli jo aikuinen mies ja tuli Johannes Kastajan luo kastettavaksi. Eikä siitä hetkestä ollut kuin muutama vuosi Jeesuksen ristinkuolemaan ja ylösnousemukseen.

Hän antoi sokeille näkönsä, kuuroille kuulonsa. Paransi kaikista sairauksista ja raihnaisuuksista. Ajoi ulos saastaisia henkiä ja riivaajia. Hän herätti kuolleita. Ruokki nälkäiset ja antoi synnit anteeksi. Jopa vähän ennen kuolemaansa, vangitsemisensa hetkellä, Hän paransi ylipapin palvelijan, Malkuksen, korvan, kun äkkipikainen Pietari sivalsi miekallaan hänen korvansa irti. Jeesus kosketti palvelijaa ja korva oli siinä hetkessä terve. Jeesus teki sen, vaikka Malkus oli niitten joukossa, jotka tahtoivat tappaa Jeesuksen.

Tänä paivänä Jeesus yhä voi tehdä näitä kaikkia tekoja, joita teki maan päällä ollessaan. Hän on kaikkivaltias. Hän on Jumala, jolle ei yhtään mikään ole mahdotonta. Niin kuin ihmiset, jotka elivät samaan aikaan ja näkivät omin silmin ihmetekoja, olivat silti valmiit kieltämään Hänet, niin sitäkin herkemmin tämän ajan ihmiset kieltävät Hänet. Eivät usko Hänen tekojaan. Eivät usko, että Hän elää.

Minulla on paljon sairauksia. Viimeisin oli kuulon heikkeneminen niin huonoksi, että tarvitsin kuulokojeen. Eikä sekään oikein auttanut. Minun oli hyvin vaikea sopeutua siihen. Huimaukseni lisääntyi, kun käytin kojetta. Olo oli hyvin sekava, kun äänet tuntui kuuluvan aivan eri suunnasta kuin ne todellisuudessa tulivat. Ja kun ääniä tuli paljon eri suunnilta, teki mieli huutaa: - Seis, tahdon ulos tästä tynnyristä! Varmaan tunne on tuttu jokaiselle kojeen käyttäjälle. Useat kyllä tottuvat kojeeseen, minä en tottunut. Ja sitten, yhtäkkiä Jeesus armossaan paransi kuuloni! Jokainen voi tietysti esittää erilaisia selityksiä tapahtuneelle. Niinhän ihminen useinmiten tekee, mutta minä annan kiitoksen, kunnian ja ylistyksen Herralleni, Jeesukselle! Usein Jeesus käyttää lääkäreitä välikappaleenaan, erilaisia hoitoja ja lääkkeitä sairauksien hoidossa. Mutta totuus on se, että yksikään lääkäri, yksikään hoitaja eikä mikään lääke voi parantaa, ellei Jeesus ole kaiken takana.

Miksi sitten Jeesus paransi vain kuuloni? Miksi ei kaikkia sairauksiani? Miksi minun kuuloni, eikä jonkun toisen kuuloa? Jos esität minulle tuollaisia kysymyksiä, minun on vastattava:- En tiedä! Ei minulla ole siihen selitystä. Sen kyllä tiedän, että en olisi sitä ansainnut. Ei ihminen omilla teoillaan, olkoon ne sitten kuinka hyvät ja paljot tahansa, voi ansaita Jumalan parantavaa kosketusta sen enempää kuin pelastustakaan. En omista suurta uskoa, en ole mikään uskonsankari. Minä ja sinä ja jokainen olemme täysin riippuvaisia Jumalan armosta. Jumala tietää, mitä tekee. Ja minä kiitän Häntä tästä suunnattomasta rakkaudestaan kohtaani. Hän näytti ihmeitätekevän voimansa, vaikka minä olen usein ollut tottelematon ja laiska, eikä minussa itsessäni ole mitään hyvää eikä erinomaista. Sen vain tiedän, että minä, joka kuulin todella huonosti, kuulen nyt selvästi ilman kojetta. Ja kuulokokeeni oli nyt lähes normaali.

Uskon, että tulevina päivinä saamme nähdä paljon suurempia ihmeitä. Saamme nähdä jopa kuolleiden heräävän. Jumala haluaa näinä viimeisinä aikoina palastaa vielä paljon ihmisiä. Ja monet tulevat näkemään ja sitten uskomaan. Sillä pelastus on parantumista suurempi lahja. Pääsemme pelastuneina taivaan kotiin, vaikka olisimme kuinka raihnaisia. Mutta ilman syntien sovitusta emme ole Jumalan kirkkautta näkevä. Näin Jumala meitä armahtaa. " Herra, minun Jumalani, monet ovat sinun tekemäsi ihmeet ja sinun ajatuksesi meitä kohtaan- ei ole ketään sinun vertaistasi- niitä tahdon julistaa ja niistä puhua. Niitä on paljon enemmän kuin voidaan laskea" - Ps. 40:6