Pääsiäisen ilojuhla

Seija Salomäki | 16.4.2014 22.00

- Rakastan pääsiäistä, sanoi pikkukarhu.
- Minä myös! , sanoi isäkarhu, - Se on jopa parempi kuin joulu.
- Parempi kuin joulu, miksi?
- Koska jouluna juhlimme Jeesuksen syntymäpäivää. Mutta pääsiäisenä muistamme, että saamme olla Hänen kanssaan ikuisesti.
- Ikuisesti?
- Ikuisesti! Siksi Jumala antoi meille pääsiäisen.

Näin ihanasti ja yksinkertaisesti kerrotaan eräässä lastenkirjassa pääsiäisen ilosanoma. Sen voi kertoa myös pienoisevankeliumin sanoin; "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä " - Joh. 3: 16, Raamattu kansalle- käännös.

Golgatan murhenäytelmän jälkeen tulee ylösnousemusaamun ihana herääminen. Hauta on tyhjä! Aivan kuin munan kuoret murtuvat, ja pikkutipu tulee ulos, niin Jeesuskin nousi haudastaan. Hän kuolemalla kuoleman voitti. Jeesus on elämä Itsessään, kuolema ei voinut vangita Jumalan Poikaa. Ja Hän haluaa aina olla omiensa kanssa. Ikuisesti. Pääsiäinen on osa sitä suurempaa suunnitelmaa, joka Jumalalla oli mielessään jo kauan, kauan sitten.

Me, jotka Herraa odotamme, kaipaamme jo pian päästä näkemään Jeesuksen kasvoista kasvoihin ja aloittamaan ikuisuus yhdessä Hänen kanssaan. Siispä odotamme Hänen saapuvan ja hakevan meidät täältä kotiin.
" ... Sitten meidät, jotka olemme elossa ja olemme vielä täällä, temmataan yhdessä heidän ( poisnukkuneiden uskovien ) kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin, ja niin saamme aina olla Herran kanssa. Lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla " - 1. Tess. 4: 17, 18

Hauta on tyhjä, Jeesus elää! Tällä ilosanomalla lohduttakaamme toisiamme.

Riemullista pääsiäistä!