Teemme lähetystyötä myös ulkomailla.

Tällä hetkellä lähetteinämme ovat Jouni ja Henna Orava Sri Lankassa (kuvassa alla).

Lähetyskurssilla Jumala puhui Jouni ja Henna Oravalle päärynänmallisesta maasta. Nyt Oravat ovat aloittamassa lähetystyötä Sri Lankalla, joka todella muistuttaa muodoltaan päärynää.

Lähes 30-vuotinen sisällissota, tsunami ja pahat tulvat ovat todella vaikeuttaneet srilankalaisten elämää. Toukokuussa 2009 sota saatiin vihdoin päätökseen, mutta sen vaikutukset näkyvät maassa vielä pitkään. Monet tuhannet perheet ovat joutuneet jättämään kotinsa ja aloittamaan elämänsä rakentamisen uudelleen. Perheissä on paljon työttömyyttä ja päihteiden käyttöä. Lapsia on myös käytetty paljon lapsisotilaina ja heidän koulunkäyntinsä on kärsinyt sodan takia.
Fida on työskennellyt Sri Lankassa vuodesta 2005 lähtien kumppaninaan yhteiskristillinen järjestä Alliance Development Trust (ADT). Sri Lankassa Fidan työ kumppanin kanssa keskittyy yhteisöjen kehitysohjelmaan (Community Development Education, CDE), kummilapsityöhön ja toimintaan vammaisten parissa. Fidalla ja ADT:llä on myös humanitaarisen työn projekti, jossa keskitytään auttamaan sisällissodasta kärsiviä ihmisiä erityisesti maan pohjois- ja itäosissa.
Kummilapsityö on aloitettu suurimman kaupungin Colombon liepeillä olevasta Ratmalanan slummista. Yhteisön ongelmia ovat erityisesti jokavuotiset tulvat, työttömyys ja päihteiden käyttö. Yhteisössä toimii lapsille Change Makers(muutoksen tekijät)-kerho, johon myös kaikki kummilapset osallistuvat, sekä yhteisönkehitysohjelma, jonka avulla elinoloja pyritään parantamaan.

Työn tarkoitus on auttaa kehittämään koko yhteisöä ja siellä olevia perheitä, jotta kaikkien lasten elinolot paranisivat. Lapset saavat kummituella lääkärintarkistuksia, terveellistä ruokaa, terveyspalveluja ja terveyskasvatusta. Lapsille hankitaan koulupuvut, koulureput, kengät, sukat ja hygieniatarvikkeet. Työn kautta pyritään luomaan lapsille turvallinen elinympäristö, jossa he voivat kasvaa niin fyysisesti, henkisesti, sosiaalisesti kuin hengellisestikin, ja kehittyä rohkeiksi ja luottavaisiksi yksilöiksi. Työn kautta koulutetaan kokonaisia yhteisöjä ja näin autetaan paikallisia ihmisiä antamaan lapsilleen parempi tulevaisuus. Tavoitteena on lasten hyväksikäytön, terveysongelmien, aliravitsemuksen ja lukutaidottomuuden vähentyminen.

Lisäksi Jounin vastuulla on kehittää ruokaturvaa. Ruokaturva tarkoittaa sitä, että kaikki ihmiset saavat kaikkina aikoina riittävästi ravinteikasta ja turvallista ruokaa. Tavoitteena on, että ihmiset voivat elää terveellisesti ja aktiivisesti.
Ruokaturva koostuu neljästä osasta, jotka ovat
• ruoan saatavuus
• ihmisten kyky hankkia ruokaa
• ruoan käytettävyys ja turvallisuus
• ruoan tarjonnan vakaus, joka edellyttää muiden muassa ruokakriisien ennaltaehkäisyä ja hallintaa.

Jounin ja Hennan sydämellä on viedä Jumalan valtakuntaa Sri Lankan köyhiin kyliin rakkauden tekoina ja Pyhän Hengen voimassa.