Laihian helluntaiseurakunta

Usko

Helluntaiseurakunnan uskon pääkohdat

Hyväksytty Seinäjoen Talvipäivillä 19.1.2001

  1. Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta.
  2. On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja.
  3. Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.
  4. Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.
  5. Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnaan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.
  6. Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.
  7. Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.
  8. Ehtoollinen on Jeesuksen seuraajilleen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja on osallisuutta hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.
  9. Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.
  10. Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.

Lähetä esirukouspyyntö

Tie Elämään

Johanneksen evankeliumin 14:6 Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä”.

Usko

että Jeesus kuoli ristillä ja vuodatti verensä maksaakseen sinun syntisi ja nousi kuolleista.

”Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut.” (Roomalaiskirje 10:9)

Tunnusta 

että olet syntinen, ja että vain Jeesus voi sinut pelastaa. ”Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.” (Roomalaiskirje 3:23)Tee parannus                     

Käänny pois synnistä. ”…ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte.” (Luukkaan evankeliumi 13:5)

Pyydä

Jeesusta pelastamaan ja tulemaan hallitsijaksi elämääsi. ”Sillä ”jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.” (Roomalaiskirje 10:13)

Kerro

jollekin uskostasi Jeesukseen. ”Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut.” (Roomalaiskirje 10:9)

Kasvua saat, kun…           

–  luet Raamattua joka päivä,
–  rukoilet joka päivä,
–  olet seurakunnan keskellä, missä opetetaan Jumalan Sanaa,
–  tottelet Jumalan Sanaa ja otat kasteen.

Jos haluat keskustella uskon asioista

Sielunhoitopuhelimen numero on 0400 358 286.